Stressireaktio on hyvä renki mutta huono isäntä
Me tarvitsemme stressireaktiota joka päivä, useaan kertaan. Mikäli stressireaktiosta tulee kehossamme jatkuva, johtaa se ajan kanssa kehon epätasapainoon.
Stressin syynä on harvoin vain yksi tekijä, ja sen vuoksi aiheuttajia voi olla vaikea tunnistaa ja erotella. Yksi syy johtaa usein toiseen, ja lopulta ongelmat kasautuvat ja seurauksena on oravanpyöräilmiö.
Stressiä ja sen aiheuttamia oireita on mahdollista hoitaa käytössäni olevilla hoitomenetelmillä. Varaa aika niin yhdessä voimme valita sinulle hoidon joka parhaiten tukee sinun kehon ja mielen hyvinvointia
Hyvä – paha stressi
Aivan kuten tunteet ja asenteet siirtyvät ihmiseltä toiselle myös stressi on sosiaalinen ilmiö. Sen tiedetään voivan siirtyä ja tarttua ihmisten välillä niin työpaikoilla kuin kotona. Stressitaso voi vaihdella hetkestä ja asiasta toiseen, sen hetkisestä elämäntilanteista ja tavoitteista riippuen. Se, mikä toiselle henkilölle on stressaavaa, voi olla toiselle innostavaa.
Tosiasia on kuitenkin se, että stressi kuuluu ihmisten elämään. Me tarvitsemme stressiä tavoitteiden saavuttamiseen, mutta liiallisena se on haitallista. Stressillä tarkoitetaan arkikielessä yleensä ihmisen omia kokemuksia kuormittavassa tilanteessa. Stressiprosessi on vuorovaikutusta ympäristön ja yksilön välillä.
Stressi on parhaimmillaan myönteistä, koska silloin se toimii positiivisena voimavarana. Mikäli paineita syntyy liika stressireaktio kroonistuu. Elimistön palautumisjärjestelmän sekoittuu ja seurauksena on uupumus, kehon ja / tai mielen häiriötilat ja pahimmillaan jonkin sairauden puhkeaminen. Tämän vuoksi, jokaisen olisi hyvä tunnistaa itsessään, miten keho viestii positiivisen stressin muuttumisesta negatiiviseksi. Opettelemalla uudenlaisia näkökantoja ja suhtautumista muihin ihmisiin ja asioihin, stressi pysyy tasolla jossa sen haittavaikutukset eivät häiritse.
Miksi stressi pois?
Stressi on salakavala. Huonot muutokset kehossa ja mielessä jatkuvan stressireaktion seurauksena eivät näy heti. Ne lisääntyvät pikkuhiljaa, huomaamatta. Keho ja mieli yrittävät palauttaa tasapainon ja saman aikaisesti ne myöskin tottuvat epätasapainoon. Mikäli alla olevista oireista muodostuu pysyviä on tärkeää miettiä ja selvittää onko niiden syynä krooninen stressireaktio.
- unettomuus tai nukahtamisvaikeudet
- kiputilat, joihin ei löydy selitystä
- ruoansulatushäiriöt ja ummetus/ripuli
- korkea verenpaine
- kaikki riippuvaisuudet, esim. syömishäiriöt, tupakointi, alkoholi, liikunta
Lisäksi voit miettiä kärsitkö/ tunnetko seuraavanlaisia oireita
- Oletko työnarkomaani?
- Onko sinulla tunne, että et ole riittävän hyvä?
- Ahdistaako sinua usein?
Stressitön…
Hoitojeni avulla autan sinua kohti tasapainoisempaa olotilaa. Tee päätös paremman olotilan saavuttamisesta ja varaa aika hoitoasi varten. Tervetuloa!